środa, 29 maja 2013

Cebularz inaczej ;)



Uwielbiam... ;)







Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 średnie cebule
  • 10-15 dkg żółtego sera
  • przyprawa maggi
  • do smarowania: 1 roztrzepane jajko z łyżeczką wody
  • prażona lub zielona cebulka do posypania (opcjonalnie)
Cebule pokroić na cienkie pióra, mocno zarumienić na patelni, doprawić przyprawą "maggi"(to ona daje ten konkretny smak).
Ser zetrzeć na tarce.
Rozwinąć ciasto, posmarować je jajkiem z wodą, nałożyć cebulę, ser i zapleść.
Całość posmarować jajkiem i posypać odrobiną żółtego sera.
Piec w 200 st.C aż ciasto się ładnie zarumieni.



Jest pycha!!!
Smacznego 





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz