poniedziałek, 3 czerwca 2013

Pieczone Ziemniaczki




Trochę jak chips, trochę jak talarek.
Można z serem, można z masłem, albo po prostu z ulubionymi przyprawami  ;)








Składniki:
  • ziemniaki :)

Ziemniaczki nacinać prawie całkowicie ale nie całkiem ;)
Polać oliwą lub olejem, posypać przyprawami.
Piec w 220 st.C ok. 1 godzinkę.

Pod koniec pieczenia można posypać ziemniaczki serem żółtym.
U mnie najczęściej gości w duecie z masłem czosnkowym :) 
Polecam też spróbować wersji z plastrami boczku umieszczonymi miedzy talarkami ziemniaków i całości oprószonej serem. 

Smacznego!!


6 komentarzy :

  1. Z ogromną przyjemnością przesyłam Ci nominację do Liebster Blog Award :) Szczegóły znajdziesz na moim blogu, pod tym linkiem: http://wyznania-kulinarne.blogspot.com/2013/06/liebster-blog-award.html

    Serdecznie zapraszam do zabawy!

    OdpowiedzUsuń
  2. no takie ziemniaczki to można chrupać w nieskończoność:)

    OdpowiedzUsuń