niedziela, 2 lutego 2014

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i beszamelem



Szybko, łatwo, tanio, dużo i bardzo smacznie :)
Czasami nie mamy żadnego pomysłu na obiad, ta zapiekanka to fajna propozycja ;)









Składniki:
  • ziemniaki
  • kiełbasa
  • cebula (u mnie czerwona i zwykła)
  • ser żółty do posypania
Dodatkowo:


Ziemniaczki obrać, umyć, podgotować (zaoszczędzi nam to czasu w późniejszym pieczeniu),
pokroić w talarki.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Kiełbasę pokroić.
Sos wykonać według przepisu.
Wszystkie składniki ułożyć warstwami w naczyniu żaroodpornym.
Na ostatnią warstwę wylać sos beszamelowy i posypać go startym żółtym serem.
Piec ok. 1,5 godzinki w temp. 180-200 st.C

Smacznego :)






2 komentarze :

  1. super wygląda! jak szachownica :) a smakuje na pewno wybornie, uwielbiam zapiekanki ziemniaczane :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Kasiu :)
      Ja też je bardzo lubię, pozdrawiam ;)

      Usuń