wtorek, 11 lutego 2014

Żeberka



Hmm...raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić ;P 






Składniki:
  • żeberka
  • miód
  • przecier pomidorowy lub ketchup
  • czosnek
  • imbir  (świeży lub w proszku)
  • wódka 2 łyżki (opcjonalnie)
  • chilli, ostra papryka
  • sól
  • olej
Żeberka myjemy i porcjujemy.
Wszystkie pozostałe składniki łączymy, tworząc marynatę.
Mięso smarujemy dokładnie marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godzinki (najlepiej jest odstawić mięsko na całą noc).
I teraz mamy możliwość wyboru :) możemy dusić na bardzo małym ogniu, możemy też użyć rękawa do pieczenia lub piec w naczyniu żaroodpornym :)
Piec w temp. 180 st.C

Smacznego ;)




1 komentarz :